Ta betalt i garaget och gratis parkering för övrigt, skriver Lennart Sjögren, apropå avgifter vid nya resecentrum i Strängnäs. Foto: Joakim Serrander.

Insändare: Dåligt beslut om avgifter vid stationen

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Beslutet att man måste betala för parkering på stationsområdet i Strängnäs tycker jag var ett dåligt beslut. Någon har i debatten yttrat att bilar från omkringliggande gator parkerar på stationsområdet. Stämmer det? Hur kommer det då att bli om hela stationsområdet blir avgiftsbelagt? Jo, då sker naturligtvis det omvända: Den som är ute i god tid parkerar i stället på gator i närheten.

En erfarenhet från England: Vid körning på motorvägen i riktning mot London, fanns det hänvisningsskyltar till parkering för pendlare. Kanske något för Sverige?

Till kommunfullmäktige: Ändra beslutet, ta betalt i garaget, gratis parkering för övrigt. Det är ju inte bara pendlare som vill parkera utan även semesterresenärer med flera.

Lennart Sjögren

Läs mer om dessa ämnen

ResecentrumSträngnäsInsändare
annons

Mest delat denna vecka