Signaturen "Jan" är besviken på Kommunfastigheters regler för köpoäng som drabbat hans pappa. Foto: Marie Bremberg.

Insändare: Eskilstuna Kommunfastigheter – vem är ni till för?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Eskilstuna Kommunfastigheter, K-fast, är ett kommunalt bolag och har givetvis sina regler. Dom finns på hemsidan så det gäller att läsa på.

* Särbehandling av egna hyresgäster. Gäller inte boende hos privata hyresvärdar och villaägare vilka givetvis också bidrar till skatteunderlaget i Eskilstuna.

* Nollning (0) av köpoäng om hyreskontrakt är utskrivet men inte undertecknat.

* Till detta, inga nya poäng på sex månader om man ångrar sig. K-fast vet att det är vanligt bland äldre. En del vill inte lämna sin gamla bostad när det verkligen gäller. Det är kö till seniorboende, det vill säga är ingen risk att lägenheten kommer stå tom. Hur svårt kan det vara att skriva ut ett nytt kontrakt till nästa i kön... om man vill alltså? Det är ett märkligt förfarande av ett kommunalt bolag.

För min 90-årige pappa är det kört, men detta gäller så många fler. Pappa behöver bli närmare 98 år innan han hamnar på samma poäng som för några veckor sedan. Han kommer således att få bo kvar i sin villa resterande livstid. "Gör om gör rätt", skrev jag i en tidigare insändare som ännu inte bemötts med svar.

Jag har valt att vara anonym för pappas skull men Eskilstuna-Kuriren vet vem jag är om kontakt önskas.

Jan

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna KommunfastigheterInsändareÄldreboende
Relaterat

Mest delat denna vecka