Så här skräpigt är det vid Ekängen i Eskilstuna, skriver insändarskribenten som undrar vem som har ansvar.

Insändare: Eskilstuna – skräpigaste kommunen

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Läste i tidningen att Eskilstuna kandiderar till utmärkelsen Sveriges renaste kommun. Då undrar jag om det verkligen kan stämma? Det står bland annat att läsa "Finalisterna har alla drivit framgångsrika kampanjer mot nedskräpning och har bra koll på hur mycket det skräpas ned i kommunen."

Vid min dagliga morgonpromenad igår morse såg jag detta: Troligtvis lämningar efter någon bosättning, matrester, tallrikar, skor, kläder, bildäck, slaktade cyklar (stulna förmodligen) det ser  förskräckligt ut, rena soptippen! 

Och detta i stan, vid Ekängen nära fotbollsplanerna. Och dessutom, liknande soptippar behöver man inte leta efter. Finns lite varstans i kommunen om man har ögon att se med. Är det ingen som tar ett ansvar för att det får se ut som det gör? Eller blundar man för verkligheten!

Varför låter man det här pågå?

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaInsändareMiljö
Relaterat