Att byta namn på Flen är lika dumt som att sminka över ett blåmärke, enligt insändarskribenten.

Insändare: Ett namnbyte är endast en kosmetisk chimär

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Ett förslag om namnbyte av Flens kommun, med motivering att namnet Flen fått en negativ klang och ej speglar hela kommunen, har florerat i samband med valrörelsen.

Förslaget om namnbyte förefaller emellertid lika ointelligent som att uppmana en person som ådragit sig blåmärken över kroppen att sminka över dem, hellre än att våga ifrågasätta hur dessa har uppkommit och diskutera hur en upprepning kan undvikas.

Att lägga tid och pengar på ett namnbyte, som riskerar att endast bli en kosmetisk chimär, är knappast det primära i sammanhanget. Kanske bör man istället lägga tid på att våga identifiera vilka de bakomliggande faktorerna är till den negativa klangen och den bristfälliga återspeglingen. För att sedan avsätta kapital för lämpliga konkreta åtgärder.

 

Medborgare

i nuvarande och ett framtida Flens kommun

Läs mer om dessa ämnen

Flens kommunInsändare