Insändarskribenten har väntat länge på att det ska byggas cykelfällor från Östra torget ner mot Stadskällarbron. Foto: Gustav Butlex

Insändare: Fixa cykelfällor innan det sker en olycka

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Jag bor på Brogatan 20 i Torshälla och har i två år via samtal och mejl till ansvarig för Torshällas gator eftersökt att cykelfällor borde ordnas på trottoaren från Östra torget ner mot Stadskällarbron och en utanför företaget Nyby Tryck.

Trots förbud använder många cyklister och mopedister denna trottoar för att i hög fart ta sig fram utan att visa någon hänsyn för gående. Äldre går med rollatorer, barnfamiljer med barnvagn och husdjur, ungdomar i klunga – de har inte någon som helst chans att undvika att bli påcyklade bakifrån.

Om det kommer personer nedför trappan vid Husberget till Brogatan har de inte heller möjlighet att skydda sig. Otaliga incidenter har redan skett.

En ansvarig på kommunen lovade att efter semestern skulle cykelfällor sättas upp. Men än har ingenting hänt.

Det är hög tid att detta åtgärdas snarast innan en allvarlig olycka inträffar.

Rörelsehindrad & påcyklad tre gånger på denna trottoar! 

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

TorshällaCykelInsändareTrafik
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka