Fler arbetsgivare borde låta ungdomar få jobb på sommaren, tycker Maja Eriksson.

Insändare: Fler sommarjobb till ungdomar

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Många ungdomar är engagerade och söker sommarjobb. Men det är inte enkelt att få något. De flesta arbetsgivare kräver 18-årsgräns och vill gärna att man ska ha erfarenheter från tidigare jobb.

Det är synd att ungdomar som vill skaffa sig erfarenheter och lära sig mer om arbetslivet inte får någon respons. Det finns inte många yrken som vill ta emot en ung person utan erfarenheter.

Men hur ska då ungdomarna lära sig hur det fungerar och kunna förbereda sig inför framtiden? De unga är vår framtid, så de måste få ta plats, lära sig hantera pengar och bli medvetna om arbetslivet! Ungdomarna finns men företagen saknas.

Det är snart dags för sommarlov och för många väntar ett långt lov fyllt med sysslolöshet. Låt dem istället få chansen att ta första steget in i arbetslivet.

Fler trygga sommarjobb bidrar till att det blir lugnare i samhället. Kommunen och företagen måste satsa på sommarjobben och på oss ungdomar.

Maja Eriksson

Läs mer om dessa ämnen

ArbetsmarknadInsändareUngdomarsommar