Bryt upp den nuvarande blockpolitiken och bilda en regering av C, MP, S och V, föreslår Inger Idborn. Bilden visar Alliansens partiledare. Foto: Johan Nilsson / TT.

Insändare: Försvara och bevara demokratin

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Vad kommer att hända efter valet? För att demokratin inte ska monteras ner, vill jag varken att SD ska vara del av en regeringskoalition eller ha en vågmästarroll i riksdagen.

Läget är mycket osäkert nu, och jag känner stor oro för hur det ska bli för alla människor som SD-anhängare inte tycker passar in i vårt samhälle.

Jag tror ändå att det finns en möjlig lösning:

Bryt upp den nuvarande blockpolitiken och bilda en regering av C, MP, S och V.

C, MP och V har visat ansvar och empati för asylsökande. De har också tagit miljöfrågorna på allvar. V och S har en tradition av att god fördelningspolitik och av att värna det solidariska folkhemmet framför ett nyliberalt rofferisamhälle.

Tyvärr har S svikit många av sina ideal de senaste åren, men samarbetspartners som MP, V och C kan nog locka fram dessa goda sidor från gamla tiders socialdemokrati igen.

Alla ni som vill bevara demokratin – rösta på något av dessa partier! Då kan de tillsammans få majoritet i riksdagen och därmed få möjlighet att få igenom en anständig politik.

Inger Idbohrn

Läs mer om dessa ämnen

DemokratiInsändare