Hemförsäkringen räddade Chen Shizhong från att tvingas betala för en mycket dyr vistelse på sjukhus i Thailand. Foto: Leif R Jansson, TT.

Insändare: Glöm inte hemförsäkringen när du åker utomlands

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Eskilstuna I början av augusti besökte jag Thailand. Det var mycket roligt och kul men så blev jag magsjuk och var tvungen att åka till sjukhuset i Pattaya. Efter prover blev jag inlagd på intensivvårdsavdelningen och blev kvar i fem dygn på ett isolerat rum. Jag fick den bästa behandling man kan tänka sig och all personal så var trevliga mot mig. Så småningom blev jag frisk och nu är jag äntligen hemma

Jag kan inte glömma deras godhet och vänligt beteende åt mig. Jag förstår att det är ju en symbol om vänskap mellan Sverige och Thailand.

Tack vare min hemförsäkring kostade min sjukhusvistelse bara 1 500 kronor. Om jag inte hade haft den hade det blivit över ett tusen amerikansk dollar per dag att betala. Jag vill påminna alla som tänker åka utomlands att inte glömma hemförsäkringen.

Chen Shizhong

Eskilstuna 

Läs mer om dessa ämnen

InsändareResor
annons

Mest delat denna vecka