Jag behöver snart en fyra, men hur ska jag göra för att få en lägenhet med min inkomst? Utvandra för att sedan invandra? skriver signaturen "Trångbodd".

Insändare: Gräddfil till dyra lägenheter

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Jag håller med insändaren ”Kanske borde man ställa högre krav på dagens invandrare?”, men ta bort ordet kanske – krav SKA finnas!

Jag har stått i bostadskö i flera år men har inte tillräckligt med poäng för de mer attraktiva områdena. Men jag har tydligen tillräckligt med poäng för en fyrarummare i ett nybyggt område. Enda kruxet är att en fyra går på 14 000 kronor i månaden.

Jag är en sån där medelsvensson: ensamstående kvinna med två barn och har en lön på 25 000 kronor. Jag har inte råd med en hyra på 14 000. Det jag har märkt är att lägenheter som inte hyrts ut har i stället gått till nyanlända invandrare.

Hur är det möjligt att ge den gräddfilen när jag själv betalat skatt hela mitt vuxna liv och aldrig fått bidrag? Vad ger det för sken av Sverige – kom så ska ni få utan motkrav? Med dagens banklån har jag inte heller råd att köpa en lägenhet. Jag behöver snart en fyra, men hur ska jag göra för att få en lägenhet med min inkomst? Utvandra för att sedan invandra?

Trångbodd

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandBostadInsändare
Relaterat