Visst vore det bra mer många, många fler papperskorgar i Vilsta i Eskilstuna så det slipper se ut så här, skriver Wenche Willumsen och skickar med en bild.

Insändare: Jakten på de försvunna papperskorgarna

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Gick en hundpromenad i Vilsta friluftsområde härom kvällen. När så min lille vovve gjort det han förväntades göra – och jag som matte det jag förväntades göra – stod vi där med en svart hundbajspåse, men ingenstans att kasta den inom synhåll. Så började jakten på de försvunna papperskorgarna. Vi hittade så småningom en, skönt att vi slapp ta med korven hem. Men det var förskräckligt vad det är glest med möjligheter att kasta skräp i Vilstaområdet. Och det syns. Ganska skräpigt lite här och var. Och deponerade hundbajspåsar där hundägare verkar tycka att det borde finnas möjlighet att bli av med påsen. Nog rimmar bristen på papperskorgar illa med de förväntningar vi alla har på oss att inte skräpa ner.

Wenche Willumsen

Läs mer om dessa ämnen

HundInsändare
annons

Mest delat denna vecka