Klimatet kommer inte att ändras bara för att vi som bor i Sverige slutar att resa och äta kött, skriver "Trött på kilmattjatet."

Insändare: Klimatförändringar kan inte bara hänga på oss i Sverige?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Apropå gästkrönikan av Sofia Nerbrand, publicerad den 4 februari. Ja, tänk att fjärilarna knappt syns längre i regnskogen, där har blivit tystare. Det är förfärligt! Att man skövlar regnskogarna på jordklotet, jordens LUNGOR! Inte konstigt att fjärilar och insekter flyr.

Om det inte finns vegetation, inga träd och växter vart ska då koldioxiden ta vägen? All växlighet behöver koldioxid. Om det inte finns växtlighet far en del av koldioxiden upp i atmosfären, det andra faller ner i haven och på sikt smälter isarna i Arktis och Antarktis.

Och vi ska tävla mot tiden och ge barn och ungdomar ångest! Men att få oss att tro att vi i Sverige ensamma ska lösa alla problem, det är magstarkt. Det behövs fler röster i den så kallade klimatfrågan.

Precis som att det skulle hjälpa om vi äter mindre med kött och drar ner på resandet. Det kan ju inte bara hänga på Sverige? Det får man nästan för sig när man läser Nerbrands artikel.

Nej, låt fler forskare komma till tals i ämnet och ge dem pengar för mer seriös forskning. Nu är det många som i stället tjänar enorma pengar på denna ”klimatförändring".

Trött på klimattjatet

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

InsändareKlimatförändringarKlimathotetklimatkrisen
Relaterat