Moderaten Madelene Tannarp skriver: långa köer och hög arbetsbelastning ger ingen säker vård. Foto: Foto: Bertil Ericson, TT.

Insändare: Kötid är inte vård!

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Vi har under sommaren kunnat läsa om långa köer till vården likaså om överbeläggningarna. Patienter är benämningen på en människa i behov av vårdkontakt men trots sitt vårdbehov likställer Socialdemokraterna patienten likt en stapelbar kartong. Ordspråket ”finns det hjärterum finns det stjärterum” faller platt till marken för hjärtat i vårdapparaten är som bortblåst. Är det den vård vi i Sverige ska erbjuda, är det den avsaknad av vård vi kallar välfärd?

Under sommaren har vi följt hur förlossningarna fungerar eller närmare bestämt inte fungerar. En kvinna fick transporteras till Finland för det fanns ingen plats på Mälarsjukhuset eller närliggande län, faktiskt inte ens i sitt eget land utan hon fick åka till Finland, Skämskudde till styrande Socialdemokrater i landstinget Sörmland.

Med skatter och avgifter borde vi ha en sjukvård som skimrar och inte den vi nu kan följa. Regeringens sista paradgren ”bekämpning av vinster i välfärden”, så sätts de sista spikarna i kistan för att försvåra ytterligare för patienten. Inte bara försvåra patientens rätt att välja vård utan man begraver patientsäkerheten i ett mörker som blir svår att ta sig ur. För mig är det helt horribelt att patientens rättighet till vård är så bortprioriterad att man år efter år inte kommer till insikt och jobbar för en förändring.

Moderaternas politik är enkel – långa köer och hög arbetsbelastning ger ingen säker vård. Vård ska inte ske i korridorer, i hissar eller på färjor över till ett annat land.

Madelene Tannarp, M

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Insändaresjukvård och hälsa
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka