Campus i Strängnäs har höga hyreskostnader men att bygga en ny gymnasieskola i Strängnäs tycker KD är slöseri med skattepengar.

Insändare: Kunskap och hälsa före en nybyggd gymnasieskola

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Moderaterna och Socialdemokraterna har uttalat att de gärna vill bygga en ny lokal för Thomasgymnasiet i anslutning till resecentrum. Vi kristdemokrater är djupt kritiska till detta förslag. Vi håller med om att vi måste bryta dagens orimligt höga hyreskostnader på campus. Men att bygga nytt när vi har befintliga lokaler som kan vara lämpliga är slöseri med våra gemensamma skattepengar.

Istället för att bygga nytt måste vi tag krafttag mot de verksamhetsbrister som lärare och elever upplever varje dag i skolan. Fokus måste vara att förbättra läro- och arbetsmiljön. Kunskapsförmedlingen sker via kompetenta lärare och styrs knappast av läget eller lokalerna. Lärarförbundet belyste vikten av att öka grundbemanningen i sin debattartikel ”Ta upp kampen mot de höga sjukskrivningstalen!” den 30 augusti.

Vi Kristdemokrater är villiga att ta den kampen och investera i elevernas framtid och personalens välmående. Vi lovar inte allt till alla, men vi lovar att prioritera välfärden framför skrytbyggen med syfte att sätta Strängnäs på kartan.

Catharina De Geer (KD)

Gruppledare, ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen

Pia Steensland (KD)

Ledamot i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

KristdemokraternaInsändare
Relaterat