Centerpartisten Tomas Fors uppmanar alla att gå och rösta i kyrkovalet som sker den 17 september. Foto: TT.

Insändare: Kyrkovalet – vad handlar det om?

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Den 17 september är det kyrkoval, ett val som ofta glöms bort. Men det är viktigare än någonsin att gå och rösta i kyrkovalet detta år. Tillsammans kan vi motverka mörka krafter som vill söndra, sprida oro och otrygghet och söndra kyrkans roll i samhället. För oss i Centerpartiet är det viktigt att Svenska kyrkan med kraft ska bekämpa främlingsfientlighet samt odemokratiska krafter och tendenser. Det kan ske genom egen verksamhet och som en tydlig röst i debatten.

Församlingarna kan och bör driva sociala verksamheter och har en tydlig roll i den lokala utvecklingen. Det kan exempelvis handla om förskola, äldreboende, hemtjänst, men också arbete med ensamkommande barn, aktiviteter som främjar integration eller är riktade till de som idag är arbetslösa. 

Svenska kyrkan ska satsa på diakoni i samverkan med offentliga organisationer, näringsliv och det civila samhället för att bryta ensamheten och utanförskapet. Diakonins effekter och trovärdighet ökar i samverkan med andra aktörer som stöttar utsatta människor.

För oss har kyrkan både en viktig och naturlig plats i samhället en plats där alla ska känna sig välkommen. Din röst nu i september är viktig!

 

Tomas Fors

Centerpartiet Strängnäs Stift​

Läs mer om dessa ämnen

Insändarekyrkan
annons

Mest delat denna vecka