Ständiga överbeläggningar är ett uppenbart exempel på brister i ledarskapet, skriver moderaten Abshir Osman.

Insändare: Landstinget Sörmland har brister i ledarskapet

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Politiska styret i Landstinget Sörmland har misslyckat med att lösa landstingets problem. Svårigheterna med att rekrytera sjukvårdspersonal har varit centralt för alla problem som hälso- och sjukvården har haft under de senaste åren.

Att vi ständigt har problem med överbeläggningar är ett uppenbart exempel på brister i ledarskapet. Problemet är också att koalitionen som styr landstinget: S, C, MP och L kan inte svara på frågan. Varför har våra sjukhus de flesta överbeläggningar i hela landet?

Tyvärr saknar koalitionen ambitionen som behövs för att göra landstinget en attraktiv arbetsgivare, vilket skulle förenkla rekryteringen av medarbetare till våra sjukhus. Situationen skulle då vara bättre för sjukvårdspersonalen som dagligen sliter sig för att ta hand om våra patienter.

Det politiska styret i landstinget måste därför bytas ut så fort som möjligt, dock senast den 9 september 2018.

Abshir Osman (M)

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Landstinget SörmlandModeraternaInsändare
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka