Det är ju inte monopolpengar som ni handskas med, skriver signaturen "Frustrerade skattebetalaren Stefan".

Insändare: Landstingets förskingring upprepas ännu en gång

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Apropå artikeln "Hög chef rekryterades 2016 – nu får hon 2,5 miljoner för att sluta" publicerad den 5 januari.

Och så var det åter dags igen. Förskingringen av skattepengar i Södermanlands Landsting. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Inkompetenta direktörer som anställer lika inkompetenta medarbetare och som slutar med helt vansinniga avgångsavtal när dessa inte sköter sina jobb och måste sparkas.

Kritiken som brukar uppkomma efter liknande händelser rinner av de ansvariga som vatten på en gås. Det verkar kunna upprepas hur många gånger som helst.

Nu en uppgörelse mellan Regionförbundets ordförande Viking Jonsson(S) och Christine Dahlbom Nygren som rekryterades som direktör så sent som 2016. 24 månadslöner till en kostnad av 2,5 miljoner. De inblandade verkar alla vara nöjda. Tror jag det!

Det är ju inte monopolpengar som ni handskas med. Tänk om man skulle känna samma ansvar för skattepengar som om det vore ens egna pengar? Undrar om Viking vore lika nöjd då?

Frustrerade skattebetalaren Stefan

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Landstinget SörmlandEkonomiInsändare
Relaterat