"Hoppfull bokmal" tycker att biblioteken i Strängnäs kommun borde ha öppet under hela helgerna. Foto: Joakim Serrander.

Insändare: Låt biblioteken ha öppet på helgerna

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Instämmer helt med införd ledare i Strängnäs tidning den 27 februari, "Fira bokrean med bibliotekssatsning". Gör biblioteken till en samlingsplats!

Utöka öppettiderna för bättre tillgänglighet. Kulturhuset Multeum i Strängnäs och Mariefreds bibliotek stänger på lördagar klockan 14 och har stängt på söndagar. Åkers bibliotek och Stallarholmens bibliotek har stängt fredag–söndag. Det är väl just på helgerna som biblioteken kan och ska vara en samlingsplats?

Arbetar man heltid och kanske även har lång jobbpendling (som många har som bor i kommunen) är den tid man kan utnyttja biblioteken mycket begränsad med nuvarande öppettider. Se över tillgängligheten för alla! Öppna våra bibliotek lördagar och söndagar, förslagsvis 11.00–17.00.

Citerar Margit Richerts hyllning till biblioteken i Svenska Dagbladet 25 februari: "Biblioteken är livsviktiga andningshål i en värld där de offentliga platserna håller på att försvinna". Öppna våra bibliotek på helgerna och låt dem bli våra "andningshål"!

Tacksam för svar från kulturnämnden i Strängnäs och inlägg från fler som också reagerar på öppettiderna.

Hoppfull bokmal

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunBibliotekInsändare
Relaterat