Marknadshyror innebär att hyresvärden ensidigt bestämmer hur mycket du ska betala i hyra, helt utan förhandling, skriver signaturen Lejon från Hyresgästföreningen.

Insändare: Marknadshyror – ett hot mot vår rätt att bo

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Inför valet 2018 har flera partier uttalat sig för en omställning till marknadshyror. Det skulle innebära radikalt höjda hyror för alla som bor i hyresrätt eller kommer att flytta in i en sådan.

Marknadshyror innebär att hyresvärden ensidigt bestämmer hur mycket du ska betala i hyra, helt utan förhandling. Vi från Hyresgästföreningen uppmanar alla att inför valet kolla vad partierna säger om hur de vill att hyrorna ska sättas i framtiden. Det är mycket viktigt, både för dig som hyresgäst idag eller kommer att bli det i framtiden. Tänk också på vad barn och barnbarn kommer att möta när de ska flytta hemifrån. Hyresgästföreningens ståndpunkt är klar: Vi vill behålla dagens hyressättningssystem och säger nej till marknadshyror.

Lejon

Läs mer om dessa ämnen

HyresgästföreningenInsändare