En undersköterska inom hemsjukvården vädjar till beslutsfattare att tillsätta mer personal. Personen på bilden är inte skribenten. Foto: Henrik Montgomery, TT.

Insändare: Minuthetsen inom hemsjukvården måste bort!

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Kära politiker och beslutsfattare... Återigen en förtvivlad vädjan om att tillsätta mer personal till hemvården i Eskilstuna kommuns vård- och omsorgsförvaltning! Vi går på knäna, insatsplanerarna får inte ens ut jobben i systemet Lapscare, vilket i praktiken innebär att de måste korta ner besökstiderna hos våra kära vårdtagare/kunder. Enormt tragiskt – det är ju för deras skull vi valt att jobba inom vården.

Har under många år arbetat som undersköterska i kommunens regi, trivs enormt bra med omtänksamma, hjälpsamma kollegor som är guld värda och inte minst oerhört tacksamma individer i alla åldrar som får vår hjälp. Men stressen tar alltmer av oss personal hur mycket vi än försöker och kämpar för att ställa upp för varandra på våra arbetspass. Restiderna och gångtiderna mellan våra besök är obefintliga – om de över huvud taget finns alls!

Jag är inte ensam om att under flera års tid sett och upplevt dessa försämringar. Vi räcker inte till för att kunna ge en fullgod vård och omsorg till personer i behov av hjälp, vi behöver bli många fler anställda. Vi alla kämpar på och besöker våra kunder med ett leende och har ett bra bemötande, men ofta med andan i halsen. Vi kämpar verkligen med att inte på något sätt visa för våra vårdtagare att vi är stressade, men många gånger är det tyvärr ofta oundvikligt – de ser ju på oss hur vi mår.

Jag vädjar därför till er ansvariga; se över nuvarande arbetssätt. Minuthetsen måste upphöra för allas skull.

Undersköterska i hemsjukvården

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaHemtjänstInsändaresjukvård och hälsa
Relaterat