Signaturen "Lennart E" vill ha svar från politikerna när det kan bli gratis buss för pensionärerna på helgerna. Foto: Marie Bremberg.

Insändare: När blir det gratis buss på helgerna?

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Förra året skrev jag till ansvariga politiker i Socialdemokraterna, Centern och Moderaterna angående fria bussresor för pensionärer. I första skedet bestämdes att pensionärer fick åka "gratis", mot en avgift på 100 kronor, vardagar mellan 09.00-14.00.

Om du ska vara på lasarettet eller tandläkaren 09.00 så får du vackert betala en slant. Har du gått någon kurs på stan som slutar 15.00 får du också vackert betala. Alltså är de fria bussresorna inte så bra anpassade till pensionärer. Om du vill göra något på helgen och ska åka buss får du även då betala själv.

Nu har det gått ett år sedan jag frågade politikerna om en eventuell ändring av det system som man sjösatte. De skulle göra en uppföljning lovade de. Nu väntar jag spänt på vad resultatet blev.

Det finns många städer i Eskilstunas storlek som har gratis resor även på helgerna. Eftersom Eskilstuna kommun går med överskott så skulle man kanske kunna tänka sig att även pensionärer får ta del av överskottet. Vad säger ni om det?

Lennart E

Läs mer om dessa ämnen

BussInsändare
annons

Mest delat denna vecka