Bötfälld bilist – kräv att böterna annulleras om gatukontoret lämnat gatan i samma skick som när du felparkerade, skriver en irriterad bilist. Foto: Stina Hagdahl

Insändare: När gatukontoret inte snöröjer borde man inte få böter

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Under perioden 15 oktober till 15 april är det vissa dagar i veckan förbjudet att parkera bilen på vissa gator i stan. Vid dessa tider ska gatukontoret rengöra gatorna, främst från snö som samlats omkring bilar som parkerat under veckan.

Tanken är god men kan någon förklara varför snön på flera tomma gator ligger kvar i stora drivor när den aktuella dagen övergår i kväll och bilarna parkerat på nytt. Den enda skillnaden är att parkeringsvakten under dagen lyckats parkera i en snödriva och satt en gul remsa på vindrutetorkarna på de bilar som inte uppmärksammat förbudet.

Texten på skylten ställer ett krav på bilisten som bötfälls om han inte följer uppmaningen. Men texten ställer också krav på gatukontoret att gatan ska vara ren vid dagen slut. Bilisten bötfälls men gatukontoret som struntat i sitt åtagande undkommer. Vad kallas det inom juridiken?

Om gatukontoret inte uppfyllt sitt löfte är det då lagligt att straffa bilisten med parkeringsböter?

Bötfälld bilist – kräv att böterna annulleras om gatukontoret trots löfte lämnat gatan i samma skick som när du felparkerade. För trots allt har du inte hindrat någon snöröjare.

David mot Goliat

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna kommunInsändareTrafiksnö
Relaterat