Nordiska motståndsrörelsen, NMR, vid en demonstration i Stockholm. Det kan ju inte vara rimligt att denna terrororganisation visar upp sig på offentliga platser, demonstrerar, skrämmer näringsidkare och vanliga människor som värnar om mänskliga rättigheter och ett demokratiskt samhälle, skriver signaturen Nazistångest/PBS

Insändare: NMR skrämmer till tystnad och ångest

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

En liten svag lättpåverkad grupp (som dessvärre växer) hotar vår demokrati. Vissa kallar dom hjärndöda, andra kallar dom för zombies som styrs och påverkas av en ytterst liten grupp blonda, till stor del brottsliga 30-åriga män som saknar verklighetsförankring och som drivs av hets och hat mot alla som inte är blonda och har blåa ögon. Är du blond, välutbildad och ljushyad är du alltid välkommen hit, men kommer du från Afghanistan, ja då vette fan”.

Men var frodas då denna vidriga människosyn där Nordiska motståndsrörelsen, NMR, önskar att bland annat rasbedöma hela Sveriges befolkning. Deras hemska ideologi skapas av människor som saknar självförtroende, ofta varit mobbade och saknar kunskaper.

Att hylla Adolf Hitler och förneka förintelsen säger ju allt. Cirka hälften av NMR:s aktiva är dömda för brott och har varit frihetsberövade. Dessa människor fungerar tyvärr som magneter för andra vilsna människor.

Innan frigivning av frihetsberövade personer som visat rasistiska åsikter borde man skicka dessa personer på obligatoriskt studiebesök till Auschwitz/Birkenau. Förhoppnings skulle det få en del av dessa rasister att vakna upp och inse att historien ljuger inte.

Det kan ju inte vara rimligt att denna terrororganisation visar upp sig på offentliga platser, demonstrerar, skrämmer näringsidkare och vanliga människor som värnar om mänskliga rättigheter och ett demokratiskt samhälle.

Nazismen och rasismen är i dag vårt största hot mot demokratin enligt SÄPO.

Nazistångest/PBS

Läs mer om dessa ämnen

NMRInsändareNazism