Är det inte dags att avskaffa kungahuset nu apropå att det nyligen fötts en ny prins? skriver Mikael Eriksson som är medlem i Republikanska föreningen. Foto: Fredrik Sandberg, TT.

Insändare: Nu rullar vi ut röda mattan igen!

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Grattis Dalarna, till er nya hertig. Gabriel, Carl, Walther ska han visst heta. Hur kan vi låta detta fortgå? Ett ytterst odemokratiskt system där officiella titlar utses genom samlag snarare än folkval. Otidsenligt och i strid med FN:s Barnkonvention:

§12 Varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Barnets åsikt ska beaktas i förhållande till barnets ålder och mognad.

§13 Varje barn har rätt till yttrandefrihet, att tänka, tycka och uttrycka sina åsikter.

§14 Alla barn har rätt att tro på vilken gud de vill, eller ingen alls.

Tyvärr kommer vi inte tillåta dig detta Gabriel, Carl, Walther. Men jag önskar att vi kunde. Jag tycker att Dalarna inte behöver någon hertig och skulle Dalarna vilja det, får folket själv bestämma vem det blir! Svearna äga taga konung och likaså vräka!

Mikael Eriksson

Republikanska föreningen

Läs mer om dessa ämnen

Insändare
annons

Mest delat denna vecka