Signaturen "Årbybo" är orolig för att parkeringar försvinner i Årby då det ska byggas nya fastigheter i området. Foto: Lisa Hölne.

Insändare: Parkeringsplatser försvinner i Årby

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Som boende på Årbygatan oroar jag mig för parkeringslösningen, både under tiden (åren) nyproduktionen pågår och när den är klar.

Det sägs att de nuvarande parkeringsytorna som ska bebyggas bara utnyttjas till 30 procent dagtid. Det är säkert sant, människor åker till jobbet på morgonen och kommer hem på kvällen. Nattetid är alltså utnyttjandet betydligt större, och det är stora ytor – alltså många bilar även om det inte är fullt.

Om man dessutom vill få oss Årbybor att använda kollektivtrafiken i större omfattning så lär ju behovet av platser också öka dagtid.

I västra änden av Årby IP, mellan bollhuset och Årbygatan, finns en grusplan och en gräsyta som sällan eller aldrig används. Jag vill därför föreslå att de ytorna används som parkeringsplats under tiden som nyproduktionen pågår – om man inte hittar en bättre lösning för oss som bor i västra delen av Årby också när bygget är klart.

Årbybo

Läs mer om dessa ämnen

ÅrbyInsändare

Mest delat denna vecka