Gunnar Eriksson påminner om att Gudrun Schyman en gång har varit med i VPK:s partistyrelse. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Insändare: Partiledarnas historiska rötter kan vara bra känna till

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

DN debatt hade i lördagens tidning, 25 augusti, inlägg av Gudrun Schyman som berättade varför hennes parti  Feministiskt Initiativ behövs. Vi var säkert flera som reagerade när hon skrev "När andra partier stänger gränser och kräver hårdare tag då står vi (Fi) upp för varje människas  rätt till skydd".

Detta kan låta bra men tydligen Schyman har glömt att hon som medlem i Vänsterpartiet kommunisternas partistyrelse i oktober 1989 var med och skickade gratulationer till DDR:s kommunistiska ledning med anledning av DDR-statens 40-årsjubileum . 

VPK lyckönskade alltså en regim som inte bara krävde hårdare tag utan också helt brutalt sköt ihjäl de medborgare som ville lämna det "socialistiska drömsamhället ". 

Det kan vara intressant att veta en hel del om partiernas historiska rötter och detta gäller givetvis också Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. 

Gunnar Eriksson 

Läs mer om dessa ämnen

InsändareVal 2018