Bilden visar hur pendlare i Strängnäs hittar gratis parkeringsalternativ här vid kolonilotterna nedanför resecentrum.

Insändare: Pendlarna letar gratisparkeringar i stället för resecentrum

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Ansvariga för resecentrum anser sig vara nöjda med att folk nu verkar gå eller cykla till stationen då parkeringarna är så tomma. Inget kan vara mer fel och ytterst naivt att tro att behovet av parkering inte längre finns.

Kommunen verkar ha en nonchalant inställning och väljer att straffa med höga parkeringsavgifter istället för att erbjuda självklar service – vilket skämt! Pendlare söker nu annan parkering och därmed blir besökare till bland annat kolonilotter, båtplatser och vårdcentral snuvade på platser.

Läggesta är annars ett bra gratis alternativ som en del har valt. Eller så struntar man i tåget och tar bilen hela vägen till jobbet istället. Helt galet ur miljöperspektiv att vi nu kör längre för att kunna parkera gratis. Dessutom ökar stress och pendlingstid.

Många bor utanför stan, skjutsar barn och handlar. Vart tog logiken vägen? Kommunen vill få in pengar till underhåll av resecentrum men det kan ju inte bli många kronor nu när parkerarna har flytt! Och mer skattepengar sägs det behövas då antalet invånare ökar. Men jobba och pendla ska vi tydligen inte göra i ”den dynamiska idyllen”.

Att parkeringarna gapar tomma på grund av kommunens inställning är galet och pinsamt. Sänk avgifterna i garaget (som man för övrigt knappt hittar då inga skyltar finns) och låt uteplatserna vara gratis. Underlätta för pendlarna och inte tvärtom!

Kritisk igen

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

ResecentrumSträngnäsInsändare
Relaterat