Varför satsar man på att utveckla en fjärde kommunal gymnasieskola, när de nuvarande redan har svårt att behålla elever? undrar en insändarskribent.

Insändare: Politiker – skyll inte på skolan

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Angående den rådande debatten om skolpolitiken i kommunen vill jag härmed göra ett bidrag. På Jari Puustinens Facebooks sida kunde man den 6 februari se hur han stolt delade sin debattartikel om att majoriteten beslutat att inte göra några nedskärningar i kommunens skolor.

Samtidigt kunde läsas i en annan debattartikel att Rekarnegymnasiet står inför stora nedskärningar de närmaste åren. Detta påpekades i en kommentar till Jaris Facebookinlägg varpå han svarade att ”det finns vissa skolor som har ett underskott att hantera, det vill säga haft för höga kostnader”.

Till den kommentaren vill jag bara påminna Jari och alla andra politiker om att de under 2016 ”glömde” att ansöka i tid för att få 12 miljoner kronor till lärarlönelyftet, pengar som istället fick tas direkt från kommunens kassa. 12 miljoner som skulle kunna använts till förbättringar inom skolan istället för dagens besparingar och nedskärningar.

Jari säger också i sitt svar att en av anledningarna till Rekarnegymnasiets underskott är att de tappat elever på sistone. Därför vill jag även passa på att fråga Jari varför man satsar på att utveckla en fjärde kommunal gymnasieskola, när de nuvarande redan har svårt att behålla elever?

Den fjärde gymnasieskolan kommer innebära mer kostnader, med lokaler och underhåll av dessa. Pengar som skulle ha en bättre effekt genom att fylla dagens tre kommunala skolor.

Orolig för Eskilstunas utveckling!

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

InsändarePolitikskola och utbildning
Relaterat