I Sanda/Björktorp/Märinge har boende länge stridit för att få cykelbana till Strängnäs, skriver en som tycker det är viktigare än göra cykelbanor mellan tätorterna. Foto: Otilia Bogen.

Insändare: Prioritera först och främst barnens cykelbanor till skolorna

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Läser artikeln om det eventuellt planeras cykelbanor mellan Strängnäs kommuns tätorter. Detta borde inte vara prio ett när vi pratar cykelbanor. Barnens färd till skolan bör komma först och där finns det mycket att önska inom de egna tätorterna.

Vi i Sanda/Björktorp/Märinge har exempelvis stridit länge för en cykelbana då vägen inte är tillräckligt säker. Buss eller bil blir det istället för skolbarnen.

Det finns många ställen i kommunen där barnens skolväg på cykel inte är säker. Så innan ni planerar att binda samman tätorter där cykelbehovet knappast är lika stort – se till att prioritera rätt. Skolbarnen först, tack för våra skattepengar!

Skulle gärna cykla

Läs mer om dessa ämnen

BarnCykelInsändare