Personalen på förvaret i Flen bryr sig inte om vad de som bor där tycker, enligt Katarina Nybergs text. Foto: Seda Aksoy.

Insändare: Rop på hjälp från förvaret i Flen

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Den 4 juni skrev Eskilstunakuriren om ”Varma lokaler i nya förvaret”. Nu har det gått två månader och den varmaste juli på minst 260 år har passerat. Värmen fortsätter. Här kommer ett rop på hjälp från Migrationsverkets förvar i Flen:

”Här där vi bor är det skitvarmt och personalen sitter på kontoren där det finns AC. Vi säger till dem att vi behöver också AC för att vi som bor här ska kunna sova. Vi behöver frisk luft. Vi säger till personalen att vi behöver gå i rastgården, men de bryr sig inte om oss.

Varje söndag har vi ett möte med personalen som frågar oss vad behöver. Vi säger alltid till dem vad vi behöver men de bara skriver ner det. Det kommer inget svar till oss, ingenting händer. Vi vet inget om lagen eller regler. Vad står i reglerna? Det finns heller ingen bra mat. Vi behöver hjälp!”.

Katarina Nyberg, god man

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

MigrationsverketFlenInsändare
Relaterat