Blir det kanske så att alla mellanstadiebarn ska gå på Karinslundsskolan? frågar insändarskribenten som har fått nog av omorganisationer. Foto: Ruben Fransholm.

Insändare: Rör inte mina barns skola

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Under september blev föräldrar informerade om att det pågår en skolutredning i kommunen. Föräldrar skulle diskutera "En inkluderande lärmiljö" på olika föräldramöten. Beslut ska fattas redan i oktober.

Börjar tröttna på dessa ständiga omorganisationer i Strängnäs kommun.

Kände stor oro över att skicka barnen som skulle börja i fyran och femman till Paulinska hösten 2012. Dessa farhågor visade sig vara helt onödiga. Det har fungerat mycket bra under dessa år. Har fortfarande barn som går på denna skola och är mycket nöjd.

Rör nu inte till det för elever, föräldrar och pedagoger. Elever och pedagoger behöver arbetsro för att kunna nå ett bra studieresultat. På olika träningar och dylikt så träffas många föräldrar och då talas det ibland om detta. Många med mig tror att det helt enkelt handlar om vilken skola som ska bort eller få en ändring i sin organisation.

Är det så att alla mellanstadiebarn ska gå på Karinslund? Paulinska blir då enbart högstadium. Kanske är det tvärtom? Vore bra att veta vilka planer som finns i kommunen.

Ska jag vara ärlig så tror jag att mycket redan är bestämt. Detta utifrån hur det gick till vid förra omorganisationen.

Vet att det är ont om pengar, men... Tjusiga infarter, strandpromenader, rondeller, tjusig rondell med vatten som skiftar färg med mera i all ära, men det får inte gå ut över våra barn, ungdomar eller äldre. Då får man omorientera i budgeten.

Nu får det vara nog!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändareskola och utbildning
Relaterat

Mest delat denna vecka