Eskilstunas politiker – ta er en tur till Örebro och se och lär, där satsar de framför allt på barnen! Där har de flesta råd att bada, skriver Pia Axelsson.

Insändare: Skamliga priser för att bada i Parkenbadet

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Olidligt varmt och de flesta vill bada, men alla vill inte bada i en sjö. Tänkte då att jag, barn och barnbarn skulle åka till Parkenbadet. Kollade priserna och tanken på att gå in föll bort direkt. Barn 3–16 år, 330 kronor, vuxen 380 kronor. Vi var tre vuxna och två barn (ett var under tre år). Det skulle kosta oss 1 470 kronor för att endast gå och bada, vi ville inte gå till djurparken.

Har en dotter och barnbarn som bor i Örebro. Där finns det bad överallt i stan för allmänheten. Pooler Vivalla, Varberga, Solhaga, Haga, Eyrabadet och Brickebacken. I de tre sista baden kostar vuxen, 60 kronor, barn 0–17 år, 20 kronor, och minigrupp – två vuxna och tre barn 150 kronor.

Övriga bad tar från tolv år, 20 kronor, barn 4–11 år 10 kronor. Det finns också "plaskisar", som inte kostar någonting, i Rosta, Stadsparken, Tegnerlunden, Harald Aronssons park, Väståparken och Örnsköldsparken.

Man kan ju fundera över vilka olika prioriteringar kommunerna gör. Här i Eskilstuna – en beachvolleybana, solstolar året om, ankdamm, fontäner, pinnar, och dammar på torget, men ingenstans att bada utomhus.

Alla har inte möjlighet att ta sig till en sjö. Eskilstunas politiker – ta er en tur till Örebro och se och lär, där satsar de framför allt på barnen! Där har de flesta råd att bada. Det är skamligt att invånarna i Eskilstuna inte har råd att gå och bada i Parken, vilken de har stöttat med skattemedel under alla år.

Pia Axelsson

Läs mer om dessa ämnen

Parken zooInsändarebad