Signaturen morfar undrar om skolledningen i Eskilstuna inte läst de senaste rönen om skolans påverkan på barn. Foto: Jessica Gow / TT.

Insändare: Skolan är viktig för utvecklingen av barns livsstil

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

I veckan fick vi höra i nyhetssändningar om forskarrön som ifrågasätter vår gängse syn på straffpåföljder för att få unga människor att hålla sig till samhällets regelverk och utvecklas till goda medborgare. Däremot framhölls vikten av tidig påverkan och ledning av de unga. Skolan framhölls särskilt som den miljö där sådan påverkan borde ske.

Samma dag berättas i dagstidningen om hur skolledningen i Eskilstuna ämnar dra åt svångremmen ytterligare några hål på skolans redan avsnörda budget. Nerdragningarna ska i första hand beröra personal som möter barnen i livsstilsutvecklingen.

Föräldrar! Var är ni? Torget är stort – det är dags att gå samman och visa Ringström och de andra i skolledningen vad ni vill att era barn ska få del av i skolan.

Morfar

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

Insändareskola och utbildning
Relaterat