Sveriges Hörselskadades förening i Eskilstuna (Hrf) är glada för att kommunen äntligen ska fixa sina hörselslingor. Foto: Foto: Janerik Henriksson, TT.

Insändare: Snart bättre hörselslingor på allmänna platser

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Sedan flera år tillbaks har vi inom Sveriges Hörselskadades förening i Eskilstuna (Hrf) framfört vårt stora problem med att kommunens hörselslingor i offentliga lokaler grovt eftersatts vad gäller funktion och underhåll. Nu äntligen har vi fått gehör via Rådet för funktionshinderfrågor (RFF) och på senaste kommunfullmäktigemötet lyftes frågan via en interpellation av dess ordförande Mikael Edlund.

Det känns fantastiskt att nu äntligen kan vi med hörselnedsättningar inom något år gå på teater och konserter och möjligen också kunna få information på lasarett, vårdcentraler, apotek och kanske också i våra nya fina arenor. Det sägs ju att hoppet är det sista som överger människan. Nu mina vänner är vi på upploppet. Ett stort framsteg av RFF! Tusen tack!

Sven-Erik Fritz

ordförande Hrf Eskilstuna

 

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

Insändaresjukvård och hälsa
Relaterat

Mest delat denna vecka