Rösta ner skolstrukturutredningen i Strängnäs och stoppa uppsägningarna, skriver Yvonne Knuutinen.

Insändare: Socialdemokraterna i Strängnäs agerar som Moderater!

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Som om det inte vore nog med skolstrukturutredningen som Socialdemokraterna är med och genomdriver, trots elevernas, föräldrarnas och väljarnas starka protester.

Som om det inte vore nog att S sitter i en majoritet som kritiseras skarpt för bristande elevstöd, av kommunens egna och externa revisorer, av föräldrar och elever.

Nu har S medverkat till ännu ett dråpslag mot eleverna, när 32 tjänster ska sparas in från kommunala skolan! Vad hände med den socialdemokratiska grundbulten "Alla individers lika rätt"? I Strängnäs skulle det passa bättre med "Sätt ditt barn i friskola".

På grund av Socialdemokraterna och Moderaterna pågår en gigantisk nedmontering av den kommunala skolan. Därför försöker elever och föräldrar nu ta fram friskolealternativ. Därför att barnen ska få stanna där de är trygga. Därför att egna orten även fortsättningsvis ska vara ett samhälle som utvecklas. Därför är vi kanske snart friskoletätast i landet.

Är det så S vill ha det? Jag uppmanar er socialdemokrater sluta vara lydparti till Moderaterna. Lyssna på väljarna och bevara kommunala skolor där barnen är trygga, trivs och vill stanna kvar. Det vore även att ta ansvar för hela kommunen, då gällande styrdokument anger att alla kommundelarna ska leva och växa.

Rösta ner skolstrukturutredningen. Stoppa uppsägningarna i skolan. Gör Strängnäs till en bra kommun där allas våra barn prioriteras.

Detta ställningstagande skulle många väljare uppskatta.

Yvonne Knuutinen

ledamot i kommunfullmäktige och politiskt obunden

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändareLandsbygdskola och utbildning
Relaterat