Bussarna i Eskilstunas centrum står på tomgång mycket längre än vad som är tillåtet, skriver Nalle Weinstock.

Insändare: Sörmlandstrafiken ignorerar lagen om tomgångskörning

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

I Eskilstuna är tomgångskörning endast tillåten i 60 sekunder.

Detta gäller även kollektivtrafiken vilket varken förare eller bussbolaget respekterar, i stället bryter man medvetet mot lokal ordningsstadga,

Det är i sanning både beklagligt och beklämmande, inte minst med tanke på att Sörmlandstrafiken vill ge sken av att vara en föregångare då det handlar om förebyggande miljöarbete.

Utanför tingsrätten finns det praktiskt taget inte ett fordon som står på tomgång i en endast en minut och så gott som dagligen står bussar och brummat i fem, ja ända upp till sex minuter!

I snart ett år har jag försökt bussbolaget att se till så att bussarna följer gällande lag, i vart fall på Rademachergatan där störningarna är som värst men inte fått respons utan bara mer eller mindre flummiga förklaringar. Det kan ALDRIG vara okej att försvara brott mot gällande bestämmelser och eftersom det hela uppenbarligen inte kan lösas i samförstånd ämnar jag driva hela frågan till sin spets med för att få stopp på eländet.

Om inte annat borde kommunen agera.

Nalle Weinstock

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SörmlandstrafikenBussInsändare
Relaterat