Jan-Åke Wiklund håller med ledaren som publicerades den 2 november – det måste löna sig med specialutbildning för sjuksköterskor. Foto: Fredrik Sandberg /TT.

Insändare: Specialistutbildningen gav inte mera lön

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Det kändes som om ledarsidan den 2 november om specialistsjuksköterskor handlade om mig...

Jag utbildade mig till anestesisjuksköterska 1983 men slutade 1986 på grund av låg lön och bristande löneutveckling. Den löneökning jag erhöll jämfört med vad utbildningen kostade mig i läromedel, dubbelt boende, litteratur, resor tur och retur Stockholm, med mera skulle ta mig 25 år att tjäna in. Inga avdrag godkändes av Skatteverket trots överklaganden.

Det ska sägas att utbildningen var en språngbräda in i läkemedelsindustrin där jag arbetat i 30 år med bra lön. Det har gjort att jag kunnat gå ned i arbetstid och från och med 63 års ålder nu kunnat gå i pension. Trots olika befattningar inom läkemedelsindustrin har jag alltid sagt att jag är narkossköterska och varit stolt över det.

En klockren ledare!

Jan-Åke Wiklund 

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

Landstinget SörmlandInsändaresjukvård och hälsa
Relaterat