Regeringens nya budget är slöseri, skriver Inger Sköld och Inger Fredriksson. Foto: Anders Wiklund, TT.

Insändare: Spenderbyxorna snart utnötta

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Den nuvarande regeringen presenterar nya utgifter i stort sett varje dag. En miljard hit och en dit. Än den ena än den andra gruppen ska få mer "i plånboken". Vänsterpartiet ligger bakom förslagen. Ofta är det i praktiken de som regerar. Allt känns som en repris av vad som hände innan finanskrisen i början av 1990-talet.

Många människor tycker säkert det är bra med nya förmåner för egen del och att det satsas på saker som vi alla ska ha nytta av. Vänsterpartiet säger ju att det är de rika som betalar.

Men alla vet ju att de flesta rika människor har rådgivare som hjälper dem att betala minsta möjliga i skatt. Man flyttar verksamhet utomlands och mantalsskriver sig i kommuner med låg skatt. Så i praktiken är det vi andra som får betala för regeringens generositet.

Särskilt svårt har det blivit för småföretagen som beskattas hårdare än tidigare och fått ökade avgifter för all den kontroll som staten och kommunen ålagt dem. När småföretagen lägger ner är vi illa ute. De små företagen är ryggraden i vår välfärd. De står för de flesta anställningarna. Och de har inte sina huvudkontor utomlands.

Sammanfattningsvis är det med förundran och skräck vi åser regeringens slösaktiga agerande. Undrar hur många år det dröjer innan vi måste göra nya sparpaket för att sanera landets ekonomi?

Inger Sköld, Bettna och Inger Fredriksson, Katrineholm

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

EkonomiInsändarePolitik
Relaterat

Mest delat denna vecka