Inte konstigt att kommunens ekonomi ser ut som den gör när man år efter år aktivt motarbetar den starkast växande näringen, det vill säga turismen, skriver en tidigare Strängnäsbo.

Insändare: Strängnäs kommun motarbetar turismen

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Strängnäs  Strängnäs kommun har en ny hemsida, jättebra. Går man in på "Uppleva och göra" kan man välja "Kultur" och där "Kulturhistoria och kulturarv". Där kan man läsa följande:

"Strängnäs kommun har ett rikt kulturarv och en intressant historia som spänner från forntiden fram till i dag. Det var vid Strängnäs domkyrka Gustav Vasa utropades till Sveriges konung 6 juni 1523, i Mariefred Bo Jonsson lät bygga det som i dag är Gripsholms slott och i Åkers Styckebruk ett av Sveriges äldsta företag grundades, redan 1580."

Jag ställer nu frågan till politiker och tjänstemän: Hände det inget före 1523, respektive efter 1580? Har ingenting hänt på över 400 år? Saknar man kunskap i kommunhuset eller är det en medveten strategi att skrämma besökare från att vilja komma hit?

Vidare skriver man:

"Våra två vackra kulturmiljöer Grassagården och Kvarnen är under sommaren öppna för besökare. För den som vill utforska Strängnäs historia under en promenad finns det Sörmlands museums skyltutställning Historien i Sörmland och konstpromenaden."

Det måste ju varit vinnaren i tävlingen "Skriv den minst säljande texten om Strängnäs" som vann första pris.

Ärligt talat – vill kommunledningen verkligen inte locka hit några besökare som handlar, äter, bor och turistar? Man skulle kunna tro att kommunens vision är " En idyll som vi vill ha för oss själva".

Inte konstigt att kommunens ekonomi ser ut som den gör när man år efter år aktivt motarbetar den starkast växande näringen, det vill säga turismen. Vakna upp ur drömmen!

Inflyttad och därefter utflyttad igen

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommunInsändareTurism
Relaterat