En anställd inom vården i Strängnäs kommun är mycket kritisk till hur cheferna behandlar medarbetarna. Replik från kommunen finns här intill.

Insändare: Strängnäs kommuns motto: Inte bäst utan sämst!

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

För att arbeta i Strängnäs kommun inom vården ska du passa in på kriterierna som följer: Du ska helst sakna ett privatliv eftersom det förekommer delade turer minst 2–3 dagar i veckan och gärna i följd. Ha därför helst inte partner eller avkomma som kräver din uppmärksamhet.

Du ska inte behöva ha tid för att återhämta dig mellan de långa arbetsdagarna och gärna vilja arbeta varje helg. Gärna vara vältränad och ha ett bra immunförsvar då sjukfrånvaron ska vara på noll under hela året för all personal. Äta mycket frukt och nyttig mat är väldigt viktigt, för det gör att man håller sig frisk året runt.

Det krävs så otroligt mycket av medarbetarna medan vi har chefer som saknar empati och som inte har en susning om vad vi arbetar med för brukare, hur mycket vi sliter och kämpar för sån liten lön och så usla arbetstider!

En som står med avskedsansökan i handen

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs kommuninsändare