Signaturen "En medmänniska" tipsar Jimmie Åkesson att göra ett DNA-test så han kan få veta var han har sina rötter. Foto: Johan Nilsson / TT

Insändare: Sverigedemokraterna vill bygga murar

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Alla som röstar på SD kan väl inte vara nazister? Det vore ju skrämmande. Men, de kanske inte känner till att det är ett parti som har sina rötter i nazismen. Jimmie Åkesson skrämmer upp folk med ökad kriminalitet och att flyktingar är farliga och att vi måste bevara vår svenskhet.

Skulle SD få makten skulle snart ”murar”, både psykiska och fysiska, byggas mot invandring, flyktingar, oliktänkande med mera. Det är en farlig väg.

Vart har medkänslan, empatiska förmågan, en hjälpande hand tagit vägen? Kan det vara så illa att de som stödjer SD saknar allt detta?

Eller är de helt ovetande och bara köper Jimmies populistiska utspel utan att ta reda på fakta.

Ett tips till Jimmie Åkesson och hans anhängare: Gör ett DNA-test.

Det visar var i världen dina anfäder kommer ifrån. Var du har dina rötter. Visar hur dina förfäder har vandrat för att slutligen hamna här i ett land som bara i några århundraden har kallats för Sverige.

Men, då Jimmie Åkesson förnekar experternas utsago om klimatet förnekar han nog också sanningshalten i sitt DNA.

En medmänniska

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

SverigedemokraternaInsändare
Relaterat