Moderaterna ställer sig mycket positiva till att vården ska kunna utvecklas framåt i den högteknologiska framtiden, skriver moderaten Maria Gilstig. Foto: Fredrik Sandberg / TT Foto:

Insändare: Tekniken kommer att skapa en jämlik vård

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Att tekniken går framåt har nog inte undgått någon. När jag var liten skulle jag ha svårt att se att det inom en snar framtid skulle gå att prata i telefon, samtidigt som man såg personen i en tv-ruta. Rena rama science fiction.

Hur kommer då vårdens framtid att vara, kommer det att gå att skriva ut nya lungor eller njurar via en skrivare? Det är faktiskt inte helt omöjligt. Moderaterna ställer sig mycket positiva till att vården ska kunna utvecklas framåt i den högteknologiska framtiden. Det betyder inte att den mänskliga handen kommer försvinna, tvärtom det kan bli det bästa av två världar.

Vi vill sätta patienten i centrum och vi tror att tekniken kommer hjälpa oss dit. Tekniken kommer troligtvis att vara ett av de starkaste verktygen för att öka tillgängligheten och skapa en jämlik vård. Tekniken ligger i framtiden, Moderaterna vill att Region Sörmland få ta del av den.

Maria Gilstig (M)

Distriktssköterska

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Region SörmlandModeraternaInsändareTeknik
Relaterat