Riv hela Mälarblick och bygg en fin restaurang, det skulle vara superfint, med möjlighet och lägga till med båt, skriver signaturen Eva P.

Insändare: Tosterö behöver omvårdnad

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Tosterö är så fint och vackert men Strängnäs kommun verkar ha glömt bort den sidan av bron. Här har vi en otrolig fin strandpromenad, villor, bostadsrätter, hyresrätter och skolor mitt i ”bo-på-landetkänsla”. Det kan egentligen i vara bättre och finare.

Men det är så ovårdat. Högt gräs runt hela strandpromenaden, trasiga parkbänkar som nästan är överväxta. Snart växer Mälaren igen av vass. Hur kan man låta sådan vacker plats förfalla? Gräsmattorna som är klippta verkar ha haft väldigt slöa knivar, det ser rent ut för jäkligt. Men inne i stan är varenda rondell klippt som om det vore en golfbana.

Tosterö växer så det knakar och då måste ju kommunen hänga med. Det behövs matbutik, andra butiker, kanske bensinstation, platser för fritidsaktiviteter med mera.

I dagsläget ser det så fruktansvärt illa ut när man ser det nedgångna gamla hotellet Mälarblick. Hur kan man ens låta det förstöra en så vacker strandtomt?

Bron – ja, det kommer säkert bli en kostnad, men det är väl ingen nyhet! För byggs det en massa fastigheter så får man räkna med att bron kommer bli mer belastad.

Men om det exempelvis fanns en matbutik skulle ju belastningen på bron säkert minska lite. Riv hela Mälarblick och bygg en fin restaurang, det skulle vara superfint, med möjlighet och lägga till med båt. Vilka möjligheter det finns!

Så vi hoppas på att få klippta gräsmattor och kanter, hela bänkar och varför inte bord grillplatser som man kan sitta och njuta av vackra Strängnäs i solnedgången.

Familjen Eva P

En familj som bott på andra sidan bron innan

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändare