Det är svårt att komma in till Skatteverket i Strängnäs, skriver signaturen "Arg skattebetalare", som undrar vad de gör på myndigheten efter klockan 13.

Insändare: Vad gör man på Skatteverket efter klockan 13?

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Jag hade ett ärende till Skatteverket i Strängnäs som numer delar lokal på Trädgårdsgatan i Strängnäs med Arbetsförmedlingen och några andra byråkratier inom statsapparaten. Döm till min stora förvåning så var hela etablissemanget stängt och tillbommat, en helt vanlig måndag klockan 13. En lapp med Arbetsförmedlingens logga fanns på rutan som meddelade något i stil med att Arbetsförmedlingen var stängd men möten gick att arrangera per telefon.

Det fanns ett kodlås och en tryckknapp med en sannolik högtalare ovanför. En tryckning gav inget resultat. Skylt om öppettider för Skatteverket lyste med sin frånvaro. Jag utgår från att myndigheten inte har förvandlats till någon slags underavdelning till Arbetsförmedlingen.

Är det meningen att man ska ta med sig sin dator med Internetkoppling på stan eller till och med skaffa sig en så kallad smart telefon med Facebook för att bli lajkad av skattmasen? Är det för mycket begärt i dagens samhälle att ett lapp med öppettider finns tillgänglig vid den väl förborgade institutionen?

Arg skattebetalare

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Insändareskatter
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka