Signaturen "Jan Em" blir förvirrad av Annie Lööfs olika löften hot. Foto: Anders Wiklund, TT.

Insändare: Vad menar Centerpartiet?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Jag är pensionär och var med på den tiden när Hedlund ledde bondeförbundet och hans resonemang och hur han tog ansvar för landets bästa genom att samarbeta. Det gagnade landet väl.

Nu när jag nu lyssnar på Annie Lööf tycker jag det är svårt att förstå vad hon egentligen vill – hon ger olika budskap. Ena stunden ska hon ta bort pensionärsskatten för att i nästa stund ge 2 000 kronor extra till alla som arbetar, vilket ökar klyftan till de som inte arbetar.

Sedan hotar hon med att införa en lag om lägre lön för de som nu står utanför arbetsmarknaden för att de ska börja arbeta. Lågtröskelarbete, vad det nu är för typ av arbete.

Dessutom talar hon om samarbete över blockgränserna med ultimatum att Socialdemokraterna ska ställa upp på alliansens politik.

Jag tycker det är mycket märkligt eftersom det i alliansen finns två partier som gärna fraterniserar sig med Sverigedemokraterna och det säger ju både Centerpartiet och Liberalerna blankt nej till, vilket även S gör.

Min uppfattning är att om man vill samarbeta över blockgränserna så bör man väl först kolla av de grundläggande värderingarna för alla partier och sedan försöka jämka ihop de olika alternativen för att få till det så bra som möjligt för landets bästa.

Jan Em

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

CenterpartietInsändarePolitik
Relaterat

Mest delat denna vecka