Den som vill ta en promenad längs ån hamnar till slut rakt in i en vägg. Var tog träbron vägen som kommunen tog ett beslut om att bygga? undrar signaturen "Kvalitetsgranskare".

Insändare: Vart tog den planerade träbron vägen?

Insändare
annons

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

För tre år sedan (14 maj 2014) tog Stadsbyggnadsförvaltningen ett positivt beslut att bygga en träbro längs ån från Stadsparken till Djurgårdvägens slut vid ån. Anledningen till detta beslut var ett medborgarförslag och förvaltningen skrev :"Ett attraktivt promenadstråk till Stadsparken skulle i och med bryggan skapas och bli en länk mellan Gamla Staden och Stadsparken. Å-stråket skulle bli mer sammanhängande och Stadsparken skulle inkluderas i detta på ett bra sätt." 

I dag tar promenadvägen från Rådhusbron tvärt slut vid Djurgårdsvägen och gående tvingas ut på den livligt trafikerade Strandgatan i stället för att gå längs med vattnet och uppleva vår vackra å. Varför händer inget?

Kvalitetsgranskare

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna kommunInsändare
annons

Mest delat denna vecka