Låt landsbygdsskolorna och högstadiet i Stallarholmen vara kvar, skriver Sverigedemokraterna i Strängnäs. Foto: Joakim Serrander.

Insändare: Varför gräver S och M sin egen grav?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Moderaterna och Socialdemokraterna kämpar på i alla nivåer i kommunen för att gräva sina egna gravar. Deras förslag om nedläggning av landsbygdsskolor ratas av instans efter instans och faktafel uppdagas var gång. Vi och många med oss förstår inte varför de båda partierna utsätter sig för denna Golgatavandring, under ett valår till på köpet.

Att något privat intresse skulle ligga bakom är förstås bara en konspiratorisk tanke, men vad är då förklaringen? Det kan knappast handla om kommunens ekonomi, eftersom det handlar om en teoretisk besparing på några få miljoner av en budget på 800 milj.

Man vill inte lyssna på folkets röst genom att hålla en folkomröstning, vilket troligen blir av ändå eftersom mer än en tredjedel av kommunfullmäktige till synes anse att en sådan ska hållas.

Vi i Sverigedemokraterna vill bevara och utveckla bilden av Strängnäs som en idyll och då går det inte att lägga ner våra fina skolor på landsbygden, som tillåter barnfamiljer att bosätta sig utanför tätorten. Kommunen går in i en ond cirkel, helt i onödan med så fördelaktigt läge som Strängnäs.

Vi ger nu M och S chansen att tänka om och tänka rätt och påminner om att Sverigedemokraterna mer än fördubblades i Flens kommun efter att ha försvarat glesbygdsskolorna i samband med valet 2014. Nu vill man öppna upp sina landsbygdsskolor i Flen igen!

Det är vår övertygelse att en majoritet av Strängnäs invånare står bakom denna vädjan – Låt landsbygdsskolorna och högstadiet i Stallarholmen vara kvar!

Stefan Jakobsson (SD)

riksdagsledamot och ledamot i kommunfullmäktige i Strängnäs

Linda Hefvelin (SD)

kommunordförande och ersättare i kommunfullmäktige i Strängnäs

Rose-Marie Söderlund (SD)

ersättare i barn- och utbildningsnämnden i Strängnäs

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändarelandsbygdsutvecklingskola och utbildning
Relaterat