Arg mormor i Härad är upprörd över att det inte gick att förtidsrösta i skolfrågan i fredags.

Insändare: Varför kunde jag inte förtidsrösta i skolvalet?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Var och förtidsröstade på kommunen fredag 7 september och ville rösta i skolvalet. Det gick inte, man kunde inte rösta i skolvalet på fredagen utan var tvungen att gå till vallokalen på söndagen. Jag skulle förtidsrösta för att inte gå på söndagen och jag, med många andra, skulle rösta för att ha skolan kvar.

Skolan är för oss på landsbygden hjärtat, navet i hjulet. För att få landsbygden att leva, för att folk ska flytta dit behövs skolorna. En barnfamilj flyttar inte dit om det inte finns skolor.

För att ni moderater och socialdemokrater ska få er vilja igenom – manipulerar ni oss med falska fakta (vad gäller resultat och ekonomi)? och tar bort möjligheten att förtidsrösta för att inte vi medborgare ska kunna rösta för att landsbygdsskolorna ska vara kvar?

Arg mormor i Härad

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändareSkola
Relaterat