Dags att ta itu med dem som stör omgivningen kring Vasaskolan i Strängnäs, tycker signaturen "Oroad".

Insändare: Vem tar ansvar för alla smällare och bomber?

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Med tanke på alla så kallade smällare och "bomber" som avfyras var och varannan kväll och natt i centrala Strängnäs så undrar jag vem som ska ta ansvar över detta?

Det smäller ofta inne på Vasaskolans skolgård och i närliggande område. Det är så pass höga ljud att vibrationerna känns både i mark och fönster. Dessa gäng som drar runt på stan och avfyrar pjäserna verkar komma undan gång efter gång, trots att polis får in tips från allmänheten och har samtal med dem.

När är det Strängnäs kommuns ansvar att börja försöka reda ut detta? Det är kanske dags att sätta in väktare som kan röra sig till fots inom stadskärnan! Det är oroväckande att det får fortgå med tanke på risken som alla i området utsätts för. Polisen uppmanar att vi skall fortsätta ringa in och eventuellt anmäla, men vem tar vid och tar ansvar över detta sen?

Oroad

Läs också

( 9 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändare
Relaterat

Mest delat denna vecka