Felicia vill ha en trupphall så att hon kan träna utan att behöva trängas med andra gymnastikföreringar. Foto: Niklas Holm.

Insändare: Vi behöver en trupphall i Eskilstuna

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

Truppgymnastik är en lagsport som är Sveriges största gymnastikdiciplin med cirka 26 000 tävlingslicensierade gymnaster. Jag har tränat truppgymnastik i tio år och det är verkligen en sport som jag och mina lagkamrater älskar och brinner för. Våra drömmar är att någon gång tävla på SM, NM och EM.

Just nu tränar vi för IK Eskilstunagymnasterna som är en förening som inriktar sig på truppgymnastik för både dam, herr och mixed grupper. Det är cirka 900 medlemmar i föreningen och 400 personer som står i kö för att komma in i våra grupper, men som inte har chansen.

Vi har en gymnastikhall i Eskilstuna, men den är anpassad för artistisk gymnastik, vilket är individuell gymnastik som den andra föreningen EGF håller på med. Artistisk gymnastik har andra redskap än vad vi i truppgymnastiken har och med två föreningar med två olika typer av gymnastik i en och samma hall blir det oftast komplikationer.

Med en hall som är helt anpassad till vår typ av gymnastik får vi möjlighet att utvecklas och nå våra drömmar om att tävla SM, NM och EM. Vi kan ta in de barn och ungdomar som står i kö för att träna och vi kan även vända oss till skolor runt om i kommunen som inte har någon egen gympasal så de kan få träna och utöva en väldigt rolig sport.

Felicia

Läs mer om dessa ämnen

Platser/EskilstunaInsändaregymnastik