På årets sista kommunfullmäktige i Strängnäs debatteras den nya skolstrukturen i Strängnäs kommun. Utbildningschef Tony Lööw och barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Antropowa Ehrnfelt.

Insändare: Vi hade förväntat oss fler svar!

Insändare

Det här är en insändare med syfte att påverka. Det är läsare och andra externa skribenter som skriver texterna och det är deras egna åsikter som förs fram, inte tidningens. Läs mer: Så jobbar Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning med journalistik.

På årets sista kommunfullmäktige i Strängnäs ägnades cirka två–tre timmar av mötestiden åt att debattera ärendet om den nya skolstrukturen i Strängnäs kommun.

Det var en enig opposition, förutom Strängnäspartiet, som argumenterade mot majoritetens förslag till beslut. Oppositionen har varit tydliga redan från första stund när utredningen presenterades i oktober – den är ofullständig och ej tillräckligt underlag för beslut. Oppositionen har därefter ställt mängder med frågor under såväl debatter och utfrågningar.

Majoriteten har därmed haft många veckor på sig att finna svar och motargument till oppositionen. Men inga presenterades under måndagens kommunfullmäktige. Det blev politikerfloskler och det klassiska uttrycket: ”Vi tar ansvar”.

Vi vet att majoriteten inte är eniga i denna fråga, det blev ännu tydligare när kommunfullmäktiges ordförande, Leif Lindström (S), avstod från att delta i beslutet och sedan meddelar tidningen sin ståndpunkt.

I ärendet ”Långsiktig ekonomisk planering” som i kommunstyrelsen innefattade tre olika områden var skolstrukturen är en av dem. Alla tre utredningar startade samtidigt och resultaten presenterades nästan samtidigt. Ett av ärendena, Skolstrukturen, stressas igenom och skickas snabbt vidare för beslut i kommunfullmäktige. Övriga två ärenden beslutades att utredas vidare. Man kan inte annat än undra vilken hund som ligger begraven i frågan om skolstrukturen.

Sverigedemokraterna Strängnäs

Lina Boy, gruppledare

Läs också

( 13 st )

Läs mer om dessa ämnen

SträngnäsInsändareLandsbygdskola och utbildning
Relaterat